↯ OFTE SPURTE SPØRSMÅL (F.A.Q.)

Hvem kan søke?

Skolen passer like godt for nybegynnere som for folk med bakgrunn fra andre
kunstskoler og gir et godt grunnlag for videre kreative studier innen kunst, design,
arkitektur osv. Vi krever hverken generell studiekompetanse eller tidligere erfaring
med kunst/håndverk, men vi vektlegger på motivasjon og potensiale hos våre søkere.

Du må være over 18 år når skoleåret begynner.

For inntak til 2. året vårt må du normalt ha gått 1. året hos oss. Vi vurderer derimot direkte inntak ved tidligere erfaring som f.eks. studier ved andre kunstforskoler. Ta kontakt hvis du har spørsmål omkring dette.

Kan jeg ta kurs individuelt/deltid, eller kun gå 1 år hos dere?

Vi tilbyr kun studieplass til våre årstudium i enten 1. eller 2.klasse, eller begge deler.

For å søke deg direkte til andreåret må du ha relevant utdannelse/erfaring, da du normalt må ha gått førsteåret hos oss for å komme inn på andreåret. Utdannelse fra andre sammenlignbare studier kan f.eks være relevant utdannelse. Ta kontakt hvis du har konkrete spørsmål rundt dette.

Får jeg studiepoeng av å gå på Prosjektskolen?

Nei, per idag får du kun realerfaring og ikke studiepoeng ved å gå på skole hos oss. Men vi krever heller ikke generell studiekompetanse.

Må jeg ha generell studiekompetanse for å kunne søke hos dere?

Nei, vi krever ikke generell studiekompetanse.

Får jeg lån og stipend hos Lånekassen ved å gå hos dere?

Ja, som student kan du få fullt lån og stipend fra Lånekassen mens du er student hos oss.

Den første utbetalingen etter at du har registrert deg hos Lånekassen blir utbetalt 3 dager etter at registrert oppmøte 1. skoledag. Denne utbetalingen inkluderer semesteravgiften. Etter dette blir lån/stipend utbetalt den 15. hver måned.

↯ Hva du kan lære:

Vi tilbyr helårig fulltidsstudium (1 eller 2* år) innen ulike kunstfelt som bl. a. omfatter disse kursene:

• Verksted (snekring, sveising)
  • Installasjon
  • Tegning
  • Performance
  • Grafikk/tresnitt
  • Lydkunst
  • Skulptur
  • Video/foto
  • 3D-print/skulpturering
  • Scenografi
  • Kunsthistorie/filosofi/teori
  • Bodyart
  • Landart
  • Steds-spesifikk kunst
  • Visuelle narrativ
  • Politisk kunst
  • Kostyme/tekstil
  • Trash-art
  • Mytologi
  • Festival

I tillegg kommer muligheter for kurs du som student selv foreslår, samt årlige overraskelser basert på nye vinklinger og strømninger i samtidskunsten. Foregående eksempler er kunst og sivil ulydighet, kitch, konseptualisme, neo-surrealisme, skrivekurs m.m.

*2. året baserer seg på viderekomne kurs og med større fokus på individuelt studioarbeid

↯ Finansiering og lån/stipend:

Prosjektskolen gir rett til lån og stipend i Lånekassen og er offentlig godkjent for inntil 80 elever.

Kostnaden er kr 19500,- per semester, dette er inkludert materialpenger på hele 3000,- som du kan bruke på det kunstmateriellet du selv ønsker.

Vi kan også nå tilby kunstutdanning med finansiering til studenter fra bl. a. Sverige, da vi er godkjent av den svenske «Lånekassen», CSN. (Centrala studiestödsnämnden).

Er du svensk og vil studere kunst i Oslo, søk finansiering her: http://www.csn.se

Søknadskjema finner du ved å klikke her.  Du kan også sende søknaden til e-post-adressen post@prosjektskolen.no

Vi krever ikke generell studiekompetanse.