Studietur

pano_20161020_142452-liten

Som student ved Prosjektskolen kunstskole får du mulighet til å bli med på studietur til steder som Berlin, Bucuresti eller kunstnersenteret Can Serrat ved Montserrat-fjellene utenfor Barcelona i Spania.

LES MER: Fotoartikkel fra vår siste studietur til Berlin februar/mars 2019

prosjektskolen-15325143_10154594476761294_7507297441963779583_oProsjektskolen er også med på å arrangere den årlige kunst- og kulturfestivalen Bruckstock Art and Music Festival, hvor studentene kan delta og bidra. (les mer under).

Hvert år drar Prosjektskolen til kunstnersenteret Can Serrat i Spania med studenter som har lyst og mulighet. Can Serrat er en 1000m2 stor vingård fra 1700-tallet, restaurert og ombygget av og for kunstnere, med romslige studioer og gode arbeidsarealer både ute og inne. Omkranset av mandel- og olivenlunder ved det spektakulære fjellet Montserrat, og med den sjarmerende landsbyen El Bruc i kort gangavstand fra huset, er Can Serrat som skapt for fordypelse og inspirasjon.

Can Serrat

Can Serrat ligger bare en halvtimes kjøretur unna med buss eller bil fra kulturmetropolen Barcelona. Foruten et yrende folkeliv kan byen skilte med en rekke gallerier og internasjonalt anerkjente museer, deriblant det velrenommerte samtidskunstmuseet (MACBA), Picassomuseet, Miròmuseet og Tapies-museet.

I tillegg er Barcelona kjent for sine arkitektoniske perler, og huser et av verdens største gotiske byområder samt de praktfulle bygningene og en hel park signert den verdenskjente arkitekten Antoni Gaudi. Vi vil også ta en ekskursjon til byen Figueras og det surrealistiske museet til Salvador Dalì.

Utover den faste studieturen til Spania for førsteårsstudentene vil det finnes et tilbud for andreåret som løper over lengre tidsperioder. Disse studentene kan søke om opphold på Can Serrat med selvstendige prosjekter de gjennomfører på stedet, med fast veiledning fra Barcelonabaserte kunstnere gjennom perioden. Vi vil i tillegg avholde et kurs for de studentene som ønsker det på stedet, knyttet opp mot Brucstockfestivalen,- en nyetablert musikk-, video- og performancefestival på Can Serrat, som er initiert av Vilde von Krogh. Her kan man få et innblikk i alle sider ved prosessen mot å skape større arrangementer, samt selv bidra kunstnerisk.

Klikk her for å besøke Can Serrats egne nettsider, hvor du også finner nødvendig informasjon om hvordan du kommer deg dit m.m.

Klikk her for Brucstock-festivalens Facebook-side.

Du finner også flere bilder fra selve studieturene og fra Brucstock-festivalen på denne siden.

1200px-Montserrat_Mountains,_Catalonia,_Spain_-_Jan_2007


Klikk for større kart over Can Serrat