Galleri Pellerin

Galleri Pellerin er Prosjektskolens studentdrevne galleri. Kontakt:  pellerin.galleri@gmail.com
Følg Galleri Pellerin på instagram eller facebook.

 • SOMMERUTSTILLINGEN 2024

  Galleri Pellerin

  FREDAG 31. MAI: Prosjektskolen kunstskole ønsker deg velkommen til SOMMERUTSTILLINGEN 2024 i Borggata 7 helgen 1. + 2. juni, med åpning fredagen før. Dette blir en feiring av utforskning, lekenhet og det unike perspektivet til våre unge fremadstormende kunststudenter. Benytt sjansen til å oppdage og la deg inspirere av deres iherdige arbeid, som spenner over et bredt spekter av teknikker og uttrykk. Vel møtt!

  Åpning:
  31. mai
  KL1800-2300

  Åpent:
  1. juni / 2. juni
  KL1300-1800

  Adresse: Borggata 7

  LINK: Arrangement på FB

 • DOKU: Gruppeutstilling – «666»

  Her er dokumentasjons bilder fra gruppeutstillingen «666» som ble holdt i galleriet den 26.-28.04.

  Galleri Pellerin

  Om utstillingen

  Ordlyden /’sɛks/ vekker en enormt bred rekke assosiasjoner, og kan knyttes til både engler og demoner, seksualitet, kjønn, hell og lykke, matematikk og overnaturlige evner. Mens tallet seks er knyttet til Venus; selve kjærlighetsgudinnen, har de fleste av oss en litt annen tilnærming til tallet. 666 – dyrets tall. Kristendommen har lang tradisjon for å sette likhetstegn mellom synd og seksualitet, og kvinnekroppen, som er den største kilden til seksuelt begjær, forbindes dermed også med forakt. Har kirkens demonisering av kvinnen og denne motsettende symbolikk fra oldtidens numerologi en sammenheng? I vår tid er sekstallet snudd atter en gang, og blitt gjenstand for motreaksjonen mot kirkens og vestens enevelde. 

  666; et apokalyptisk omen eller et revitalisert frihetstegn?

  I denne utstillingen har tittelen vært fullstendig åpen for tolkning blant de deltagende kunstnerne, og det finnes derfor stor variasjon blant verkene; du vil møte både kroppsdysfori, parende sjøskapninger og underfundige demoner i ulike størrelser og fasonger.

  Kunstnere:

  Astrid Specht Seeberg
  Miro Arif
  Vilde Rolfsnes
  Maartje Claes
  Frida Elise Henriksen
  Mikaela Augestad
  Thula Marie Høgmo
  Sunniva Wyller 
  Olav Hylland
  Andreas Olsen
  Pernille Atterås Sanden
  Jo Kallset
  Vera Steines Wollmann
  Edwin Hansen
  Kathrine Ween
  Anders Knagenhjelm
  Sunniva Olavsdatter

  Galleriet

  Trappa

  Foto-collage av Jenny Bakke.

  Gangen og Toalettet

  Collage/installasjon av Mathias Avvik og maleri av Thula Marie Høgmo.

 • Rottemarked Vol. 2

  Galleri Pellerin

  Hold av datoen 4. mai!! Det er tid for prosjektskolens andre loppemarked! Elevene på skolen vil selge egenprodusert kunst, klær de ikke bruker mer og mye annet bra stæsj. Om du ikke er i humør for shopping, vil det også være mulighet til å ta seg en vaffel eller en kopp kaffe. Håper å se deg der:-))

  Kl. 14 – 19

  Borggata 7

 • Open call: «666»

  Galleri Pellerin

  26-28. April vil vi holde gruppeutstilling i Galleri Pellerin med tittelen «666». Selve tittelen kommer i ulike former, den tolker seg selv, og vi oppfordrer søkere til å gjøre det samme. Vi åpner gallerirommet for å teste grenser, utforske tabubelagte og viktige tema med rom for satire og humor.

  Vi ønsker at det blir søkt med verk som kan knyttes opp mot tittelen og/eller en problemstilling knyttet til tema. Send bilder og beskrivelser (inkl. mål) av verkene dine til pellerin.galleri@gmail.com.

  Søknadsfrist 1. april!

 • UTSTILLING: ENDOFON

  Galleri Pellerin

  ENDOFON – Niord Alexander Hauge Sund

  Velkommen til vernissasje 01.03 kl. 1900 – 2300

  Utstillingen er også åpen gjennom helgen 02 – 03.03 kl. 1200 – 1600

  FB-event: https://www.facebook.com/events/277754095214909

 • OPEN CALL: Galleri Pellerin

  Galleri Pellerin

  Pressemelding for Open Call:

  Galleri Pellerin inviterer til Open Call for separatutstilling 1.mars! Søknadsfristen er 14. februar og alle medium er velkommen!

  Send oss maks 10 bilder eller videoer til pellerin.galleri@gmail.com

  Følg Galleri Pellerin på Instagram og Facebook

 • UTSTILLING: VOM

  Galleri Pellerin

  VOM – Maya Nowinska Craig

  I sin debut-separatutstilling tematiserer den tidligere ballettdanserinnen, Maya Nowinska Craig lengselen etter den absolutte omsorgen vi mennesker som regel kun opplever èn gang i løpet av våre liv; nemlig som en klump celler i våre mødres voksende mager. Denne uoppnåelige, innsvøpte tilstanden hjemsøker oss gjennom hele vår resterende tilværelse – vi søker den gjennom venner, elskere, dop, og i desperate forsøk på å inkorporere “koselige og behagelige” komponenter i hjemmet, men hvordan kan vi komme den nærmest?

  Utstillingens navn; Vom, gir assosiasjoner til innvoller og store mager, og fører generelt ikke til de mest behagelige tankerekkene. Hvordan kan det likevel ha seg at det i bunn og grunn er nettopp dette i sin aller reneste form vi alle higer etter å bli omsvøpt av?

  I denne utstillingen blandes det bekvemme med det abjekte; den romantiserte tanken på våre ni måneder i mors liv, med realitetens kjøtt, blod og kjønnshår.

  Velkommen til vernissasje 16.02 kl.1800-2300.

  Utstillingen er også åpen 17-18.02 kl.1200-1600.

  FB-event: https://www.facebook.com/events/1528843334634394/

 • UTSTILLING: CELEBRATING THE INEVITABLE

  Galleri Pellerin

  CELEBRATING THE INEVITABLE – Mons Bøhmer Rud & Julian Øen Iversen

  Velkommen til årets første utstilling hos Galleri Pellerin.

  Vernissasje 09.02 kl.1800-2200.

  FB-event: https://www.facebook.com/events/374607745193523/

 • Utsmykning på Grønland

  Galleri Pellerin


  2. klasse er nå i ferd med ferdigstille skulpturer som skal bli en del av den offentlige kunsten i gate Grønland. I denne forbindelse vil vi vise frem skulpturer og arbeidsprosess i Galleri Pellerin. Skulpturene skal senere monteres på Grønland – Dato for avdukning kommer!
  Velkommen!!!

  Dato:
  Fredag 20.20.23
  Kl.1800-2100

  Sted:
  Galleri Pellerin, Borggata 6

  Velkommen!!!

 • SPROUTING MISCELLANEOUS – GRUPPEUTSTILLING

  Galleri Pellerin

  Ungdommens sesong, våren, er endelig her. La oss feire det sammen på Galleri Pellerins første Open Call gruppeutstilling!

  Sunniva Adine Svendsen, Akif Akgün, Sander Berg, Lisa Marie Hovden, Olav Hylland, Jo Kallset, Olaf Sagen, Sikke Emilie Selvik, Eilev Stang Karlsen, Isfrid Stephens, Sanna Sønstebø og Nana Umetani Schulze stiller ut i sesongens siste utstilling på Galleri Pellerin: ‘Sprouting Miscellaneous’.

  Verkene til de unge Oslo-baserte kunstnerene inneholder et bredt spekter av materialer, estetikk og tematikk, men møtes i deres uskyldige, lekende og ærlige presentasjon. I denne utstillingen finner du verk der kunstnerne skriver med maur de finner på bakken, ser nostalgisk tilbake på relasjonen med sin mor eller helt enkelt utforsker ideen om en and på ski.

  Varmt velkommen til vernissage på fredag den 21/4 kl.18:00.

  Utstillingen holder åpent lørdag til søndag, 22/4 – 23/4 mellom 12:00 og 17:00.

 • Utstilling: DESIRE PATHS

  Galleri Pellerin

  Desire paths, stiene mennesker skaper ved å kutte hjørnene, og ta den mest naturlige veien over den som er lagt opp for å følges. Velkommen til et samarbeid og en samling av våre verk, et pusterom hvor mediene har fått bevege seg fritt, i ett med lyset og intensjonen.

  Viola Solberg
  Line Marie Gravdal Vallestad
  Viktor Lier

  Velkommen til vernissage fredag 24. februar kl 1800!

  Galleri Pellerin holder åpent lørdag og søndag 13:00-17:00

 • Slippfest: POKERTIME – DROMEDAR

  Galleri Pellerin

  Dromedar slipper punklåta og videoen POKERTIME på Galleri Pellerin.
  Det blir en House of Dromedar aften med kunst, video og musikk!
  Medvirkende:
  Louise Evensen
  Frøydis Andersen
  Morten Magnus
  Marie Sanden
  Annette Stav
  Foto: Kjersti Vetterstad og Tommi Damstuen.
  Assistanse: Åse Karlsen

  20. januar 2023
  Åpning kl. 18:00
  Dromedar konsert ca kl. 20:00

  BYOB (bringyourownbeer)
  Velkommen!

  Dromedar leverer saftig elektromarinert post-punk og særs smittsom dansemusikk. Med røtter i performancekunst og do-it-yourself musikkproduksjon har bandet grodd fram et hypnotiserende og rakt fram overveldende kunst-show

 • Utstilling: Olve Fjeld-Eiken – ’Grid’

  Galleri Pellerin

  Den 6/1 åpner årets første vernissage på Galleri Pellerin med Olve Fjeld-Eikens debututstilling ’Grid’.

  Rutenettet er utgangspunktet. En totalinstallasjon som springer ut fra øyeblikket før noe blir kuttet i på operasjonsbordet.

  Med ett nettverk av presist plasserte gjenstander og tegninger, inviteres publikum in i en date mellom Yayoi Kusama og Olve Fjeld-Eiken.

  Vernissage 6/1 mellom 18:00-23:00
  Åpent 7/1 og 8/1 mellom 12:00-16:00

 • Utstilling: Sigurd Grøndahl – ‘En Brennende Skog er en Naturlig Ting’

  Galleri Pellerin

  Sigurd Grøndahl debuterer med sin første utstilling 11. November på Galleri Pellerin.

  ‘En Brennende Skog er en Naturlig Ting’ er et utvalg av to- og tredimensjonale arbeider fra det siste året som endelig kan ses i sin helhet.

  Verkene utforsker oversatte virkeligheter som har blitt satt på lerret og tvunget til å overholde dets lover og regler. Gjennom å abstrahere motiver fra virkeligheten, dras publikum inn i en familiær sfære man ikke helt kan gripe fatt i, langt mindre komme seg unna.

  Velkommen til vernissage 11 november 18:00. Lørdag den 12. og søndag den 13- holder galleriet åpent i helgen mellom 13:00 til 17:00.

 • DOKU: HANDS-ON-DA!

  Galleri Pellerin

  Prosjektskolen 2. år åpnet årets utstillingssesong på det studentdrevene Galleri Pellerin (tidligere Barr) helgen 30.09-02.10 – hvis du ikke var en av de mange som kom innom utstillingen, kan du nå se dokumentasjonen her på denne siden.

  Pressemelding: Valsen mellom materialet og kunstneren er ingen konfrontasjon mellom likeverdige deltakere. Tendensen til å ville temme et materiale korrigeres og resultatet er en nyoppdagelse av dens materialer og oppførsel. Etter fire uker med materialkurset ‘Hands On’ har vi fremfor alt lært å respektere det vi har på bordet.
  Vi har latt materialet lede vei, og vi har løpt etter. Vi har løpt kjempefort, faktisk!

  Hva er kunstens essens? I en kunstepoke der readymades og blanke lerret blir solgt for millioner og stilt ut på MoMA er det vanskelig å argumentere for at kunstens høyeste språk er materialet. Men, vi kaller det kunst. Men gjør du? Ta en beslutning på vår vernissage fredag 30. September, 18:00.

  Gips, epoxy, leire, treverk, tekstil, latex, polyuretan, stål, oh my!

  Fotogalleri:

 • Utstilling: HANDS-ON-DA!

  Galleri Pellerin

  2. klasse på Prosjektskolen åpner årets utstillingssesong på det studentdrevene galleriet denne helgen. Larven Barr visningsrom kommer ut av sin kokong og flyr videre som sommerfuglen Galleri Pellerin!

  Valsen mellom materialet og kunstneren er ingen konfrontasjon mellom likeverdige deltakere. Tendensen til å ville temme et materiale korrigeres og resultatet er en nyoppdagelse av dens materialer og oppførsel. Etter fire uker med materialkurset ‘Hands On’ har vi fremfor alt lært å respektere det vi har på bordet.
  Vi har latt materialet lede vei, og vi har løpt etter. Vi har løpt kjempefort, faktisk!

  Hva er kunstens essens? I en kunstepoke der readymades og blanke lerret blir solgt for millioner og stilt ut på MoMA er det vanskelig å argumentere for at kunstens høyeste språk er materialet. Men, vi kaller det kunst. Men gjør du? Ta en beslutning på vår vernissage fredag 30. September, 18:00.

  Gips, epoxy, leire, treverk, tekstil, latex, polyuretan, stål, oh my!

  Vernissage fredag 30. sept. kl. 18:00-23:00

  Åpningstider lørdag og søndag kl. 13:00-17:00