Bredesen og Backe Altern stiller ut på Greenlight District

Bredesen og Backe Altern stiller ut på Greenlight District

Bredesen og Backe Altern stiller ut på Greenlight District

Marianne Bredesen og Geir Backe Altern – to av våre faste lærere, samt tidligere student Bendik Syversætre Johannessen og Eyvind Solli Andreassen – deltar i disse dager på den tverrfaglige kunstfestivalen Greenlight District i Telemarksområdet, en festival som fokuserer på regionale problemstillinger knyttet til natur, industri, klima og miljø. Geir Backe Altern har laget en sti rundt hele tomten hvor Google’s kontroversielle datasenter på 3000 mål skal oppføres, her beskrevet med hans egne ord:

Jeg lager en sti. Det er en gammel tradisjon. Fra tidlige tiders tråkk og nomadiske veier til kunstneren Richard Longs “A line made by walking” i 60- tallets London. Stier er snarveier over hjørner av parker. Tråkk gjennom snøen i Tromsø. En sti fører stort sett fram. I tilfellet Skien vil den bare gå rundt. Rundt og rundt og rundt. Som en evig snurr. Som Google selv! Jeg har merket løypa med gule bånd. Begynt å trå opp sporet. Trår feil. Husker ikke helt hvor jeg gikk forrige runde. Går videre. Prøver å finne mine egne spor. Går meg vill. Finner fram. Subber rundt. Tunge skritt. Runde på runde. En sti er i anmarsj.

Bredesen og Backe Altern stiller ut på Greenlight District
Foto: Greenlight District

Den første turen til tomta var torsdag 16. september, men du kan fortsatt få med deg neste tur kl 12 søndag 19. september. Mer info om programmet her: https://greenlightdistrict.no/greenlightdistrict-2021/program/program-apningshelg/

Marianne Bredesen stiller på sin side ut en skulptur på temautstillingen Skog 2021Telemark kunstsenter, og har selv dette å si om verket hennes (utdrag):

KLASSEREISE

Før sommerferien i år skulle jeg rydde ut noen paller fra kjelleren på den kunstskolen jeg jobber. Det er ofte slik at studentene benytter seg av de materialer som er å finne i gratis paller. Dette er stort sett treverk av relativt dårlig hurtigvokst kvalitet. Da jeg hadde båret opp fire stykker og det kun sto igjen én oppdaget jeg at denne ikke hadde europall-standard. Den var større og hadde andre proporsjoner, noe som gjorde at jeg ikke kunne levere den inn og få igjen penger for panten. Da jeg forsøkte å løfte på den viste det seg at den var så blytung at jeg rett og slett ikke klarte det alene. Dette gjorde at jeg ble nysgjerrig på hva slags treverk som befant seg under den grå og slitte overflaten. Jeg hentet fram litt sandpapir, og begynte å pusse forsiktig på det ene bordet. Fram kom en gylden rød farge, og det fine støvet hadde en eksotisk duft. Det er laget utallig mye kunst av og med paller, og min første tanke var: «Å nei! Skal jeg bli en sånn kunstner nå som lager pallekunst?». Men jeg følte at jeg ikke hadde noe valg i dette tilfellet. Det oppsto så mange spørsmål og fabuleringer om hvordan denne pallen hadde kommet til. Jeg bestemte meg for å ta den med meg til atelieret mitt og få fram overflaten skikkelig slik at jeg kunne få en idé om hva slags tre som hadde vært brukt i produksjonen av denne pallen. Jeg valgte å bare pusse toppen slik at kontrasten til den grå og skitne pallen skulle stå tydeligere frem. Etter utallige timer med pussing av denne harde tresorten fant jeg ut med hjelp av en møbelsnekker at dette var mahogni. (…) Teksten fortsetter på denne siden: https://greenlightdistrict.no/bio/marianne-bredesen/

Utstillingsåpning er nå fredag 17. september kl. 18:00 på Telemark kunstsenter. Spriten kunsthall, hvor Bendik Syversætre Johannessen stiller ut, har utstillingsåpning samme dag kl. 20:00.

Det er et tett og spennede program denne åpningshelgen, så vel verdt å ta turen selv for deg som ikke bor i området.

LINK: Program for åpningshelgen – Greenlight District