LOKALER OG FASILITETER

prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05545

NYOPPUSSEDE LOKALER: Hovedlokalene våre, Teateret med den ærverdige Søilesalen, har blitt pusset opp denne sommeren:

Prosjektskolen holder til i det gamle Søilen Teater i Keysers gate 1, midt i Oslo sentrum. Kjernen i Prosjektskolen er skolens store arbeidsrom, Søilesalen. Den store teatersalen med åtte meter takhøyde egner seg ypperlig for større skulpturer, installasjoner, scenografiske og performative arbeider. Nytt i 2015 er de flotte nye sidelokalene våre i Pilestredet 17, som går under navnet Vaskeriet, et romslig lokale som i sin tid var trykkeri og vaskeri, derav navnet.

prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05559prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05554
NYE OMRÅDER/MER PLASS: I år har vi også bygget et nytt område for undervisning og arbeidsplasser for studentene i den store Søilesalen på Teateret.prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05618

prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05605
BIBLIOTEK/FELLESROM:
prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05547

AVDELING VASKERIET: Vi har anskaffet nye sidelokaler for 2.årsstudentene i Pilestredet 27 (3-4 minutter i gåavstand fra vår hovedlokaler). Bygget ble oppført i 1899 og var i sin tid  nettopp et vaskeri (og senere trykkeri). Lokalet befinner seg i den sjarmerende bakgården bak kunstvarehandelen Christ Engebretsen. Her blir det arbeidsplasser, nye datamaskiner, fasiliteter for trykk, biljardbord (!), verksted m.m:

02

IT-rommet ligger i annen etasje og har vinduer med utsikt over salen. Her kan man arbeide uforstyrret, men likevel ha oversikt over hva som skjer på huset. I samme etasje har vi et lydstudio for opptak og postproduksjon for film og lyd.

Prosjektskolen har tre- og sveiseverksted, samt plass til støp av gips og leire. Biblioteket inneholder bøker med hovedsakelig vekt på samtidskunst, og vi har et kjøkken som elevene fritt kan benytte seg av.

Hver elev får utlevert hvert sitt nøkkelkort til lokalene.

Tre/sveis

Tre/Sveis avdelingen av verkstedet. Her vil Marianne kunne lære deg å sveise.

prosjektskolen kunstskole

Verkstedet på Prosjektskolen

Prosjektskolens kjøkken.

kunst -og kulturbiblotek

I biblioteket, beliggende i annen etasje finner du mengder av kunstbøker og publikasjoner

Profesjonell storformatplotter (Epson Pro 9880)

Profesjonell storformatplotter (Epson Pro 9880) –

Victoria sjekker kvaliteten på utskriften, som nå henger innrammet på kontoret bak tonys pult!

Pcene

Pc rommet med dataparken i 2.etasje med utsikt over søylesalen. Adobe masterclass CS5 for fremstilling av digital kunst og multimedia.

3 Mac rom for lyd og videoredigering

NYTT FOTO/VIDEO-UTSTYR: Vi har oppdatert foto/video-utstyret vårt med nye digitale speilreflekskamera, profesjonelt videokamera, kamera-rig, mikrofon, objektiver (blant annet vidvinkel) m.m. Fra før har en god del andre DSLR-kamera samt mindre videokamera ++.
prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05579prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-ultimaker_2_3d_printer_front_2_igo3d_39

3D-printer + 3D-scanner: Nytt i år er også en 3D-printer (Ultimaker 2, se bilde til høyre), som kan printe 3D-modeller i opptil 20cmX20cmX20cm i størrelse. Vi har også en dedikert 3D-scanner som gjør det mulig å scanne hele kropper, skulpturer, rom osv.

prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05919

STUDIO: Våre 3 studioer for lyd- og videoproduksjon har også blitt oppgradert og klargjort for årets kull.prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05626prosjektskolen-skolestart-lokaler-2015-utstyr-DSC05630